تولید پروتئین انسانی آلبومین از گیاه برنج

تولید پروتئین انسانی آلبومین از گیاه برنج سایت امن: تهران- پژوهش انتقال ژن سرم آلبومین انسانی به گیاه برنج و بررسی بیان آن در آندوسپرم با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی انجام شد.


به گزارش روز شنبه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرم آلبومین انسانی (HSA) فراوانترین پروتئین پلاسمای خون انسان است؛ این پروتئین نقش مهمی در حفظ فشار انكوتیك پلاسما و تعادل مایعات با استفاده از حمل و نقل برخی از هورمون ها، اسیدهای چرب و داروها را در محفظه بدن دارد.
به همین دلیل به صورت گسترده در درمان بیماری های كلیوی و كشت های سلولی استفاده می گردد كه تولید تجاری این محصول عموما از پلاسمای خون انسان است.
سرم آلبومین انسانی مشتق شده از پلاسمای خون انسان دارای ریسك انتقال پاتوژن های بیماریزا مانند هپاتیت و اچآیوی را به همراه دارد. از سوی دیگر كمبود پلاسمای خون انسان منجر به افزایش سریع قیمت سرم آلبومین انسانی شده است و به این دلایل، شركت های داروسازی به تولید پروتیین های نوتركیب انسانی از منابع غیرجانوری علاقمند شده و روش های كم هزینه و ایمن برای تولید سرم آلبومین انسانی نوتركیب در حال توسعه اند.
در پژوهشی كه با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجراست، پروتئین نوتركیب سرم آلبومین انسانی در آندوسپرم دانه برنج، انجام شد.
توالی ژن بیان كننده پروتئین آلبومین پس از بهینه سازی كدون های انسانی با كدون های گیاهی و اضافه كردن توالی پیشبر اختصاصی آندوسپرم كه بیان پروتئین را تنها در آندسپرم برنج میسر می كند، به صورت مصنوعی تكثیر و در حامل مناسب كلون شد.
سپس با استفاده از روش اگروباكتریوم به جنین های نارس برنج ایرانی منتقل شد و گیاهان به دست آمده از این روش، با داشتن این ژن توانایی تولید پروتئین آلبومین را در بذرهای خویش را خواهند داشت.
در ادامه این پژوهش، بیان ژن سرم آلبومین در آندوسپرم دانه برنج مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سرم آلبومین استخراج شده از نظر خلوص، ایمنی و سلامت، آنالیز و ارزیابی خواهد شد.
امروزه از پلتفرم های مختلفی برای تولید پروتئین های نوتركیب استفاده می گردد كه بذر مناسب ترین اندام گیاهی برای تولید پروتئین نوتركیب است؛ بذور در گیاهان به منظور ذخیره سازی و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی مورد نیاز برای جوانه زنی تكامل پیدا می كنند.
بذر گیاه برنج از 7 تا 8 درصد پروتئین و 92 تا 93 درصد نشاسته تشكیل شده است كه در سراسر دوره خواب بذر برنج، پروتئین های ذخیره ایی در آندوسپرم بذر دست نخورده و كاربردی باقی می مانند، ازاین رو آندوسپرم دانه فضای مناسبی برای ذخیره و انباشته شدن پایدار پروتئین های نوتركیب است.
برنج گیاهی است كه امكان اضافه و یا از دست دادن مواد ژنتیكی در زمان گرده افشانی در آن وجود ندارد و ژن كدكننده پروتئین مورد نظر در هر نسل باقی خواهد ماند و شانس آلودگی های زیست محیطی را می كاهد.
علمی**9031**
خبرنگار: عادل پازیار** انتشاردهنده: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
سایت امنelm@
https: //telegram.me


1396/11/30
14:05:52
5277
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , توسعه , فناوری
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب