كاهش ردپای كربنی انسان با عایق های چوبی
سایت امن: تهران- محققان آمریكایی یك ماده عایق حرارتی از چوب طراحی نموده اند كه می تواند به ساخت ساختمان های كارآمدتر از لحاظ مصرف انرژی كمك نماید.
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی فیزورگ، محققان دانشگاه مریلند آمریكا كه این ماده عایق حرارتی را طراحی نموده اند می گویند: این ماده سبك و مستحكم از فیبرهای چوبی نازك و تراش شده تولید شده است.
از این به اصطلاح نانوچوب كه در مجله Science Advances توصیف شده است می توان روزی برای ساخت ساختمان های كارآمدتر از لحاظ مصرف انرژی بهره برد. این نانوچوب ارزان قیمت و قابل تجزیه است.
این محققان با اشاره به اینكه مدیریت گرما مسئله اصلی شهرهایی است كه می سازیم خاطر نشان كردند كه نگاه داشتن گرما در داخل ساختمان در زمستان و خارج كردن آن از ساختمان در تابستان كار دشواری است.
ساخت مواد عایقی كه هم اكنون استفاده می شوند، از لحاظ هزینه و انرژی اغلب بسیار پرهزینه است.
این مواد معمولا قابل تجزیه نیستند و در نهایت به بزرگ شدن محل های دفع زباله كمك می كنند. ازاین رو محققان همواره در تلاش هستند تا گزینه های ارزان قیمت تر و سازگارتر با محیط زیست عرضه كنند.
اكنون محققان دانشگاه مریلند نانوچوبی ساخته اند كه این مشكلات را مرتفع می سازد؛ آنها برای ساخت این ماده، چوب را در معرض مواد شیمیایی ارزان قیمت و ساده هیدروكسید سدیم، سولفیت سدیم و پراكسید هیدروژن قرار دادند.
این مواد با هم، دیوارهای سلولی چوب را از بین می برند و تنها نانوفیبرهای اسكلتی سلولزی را باقی می گذارند.
در واقع خصوصیت های غیرمعمول این نانوچوب هم از آرایش موازی نانوفیبرهای باقی مانده، ناشی می گردد.
از جمله خصوصیت های این نانوچوب این است كه گرما به راحتی نمی تواند در این فیبرها حركت نماید و اغلب بازتاب می گردد.
همچنین از آنجاییكه الیاف باقی مانده موازی هستند، آنها هر حرارتی را كه نفوذ می كند از بین می برند و ازاین رو حرارت متمركز نمی گردد.
محققان اضافه كردند كه این دوگانگی هدایت گرما، مزیت بزرگ این نانوچوب نسبت به عایق های دیگر به حساب می آید.
از سوی دیگر نانوچوب با ضخامت كمتر از یك میلی متر را می توان لوله و خم كرد و ازاین رو به راحتی می تواند بعنوان عایق مقرون به صرفه یا حتی جایگزینی برای لیوان های یونولیتی كه تجزیه آنها 500 سال طول می كشد، مورد استفاده قرار گیرد.
محققان همینطور متوجه شدند كه این نانو چوب به خوبی یونولیت و حتی اندكی بهتر ازآن است. همینطور این نانوچوب سبك وزن است و می تواند فشار 13 مگاپاسگال را تحمل كند.
علمی**2038**1440
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب