آشتی باردیگر محققان با آزمایشگاه های پیش بالینی، بررسی كاربردهای نانوذرات در تصویربرداری

آشتی باردیگر محققان با آزمایشگاه های پیش بالینی، بررسی كاربردهای نانوذرات در تصویربرداری سایت امن: رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از طریق اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی پیش بالینی جهت بررسی روش های درمانی و داروهای نوین درمانی در دانشگاه علوم پزشكی تهران آگاهی داد و اظهار داشت: به منظور معرفی خدمات این آزمایشگاه دومین سمپوزیوم تصویربرداری پیش بالینی انجام می شود.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا آی، در نشست خبری با اشاره به راه اندازی نخستین آزمایشگاه تحقیقاتی "پیش بالینی" در دانشگاه علوم پزشكی تهران، اضافه كرد: در این آزمایشگاه محققان آزمایش های مربوط به تحقیقات پیش بالینی شامل روش های درمانی نوین و یا داروهای جدید را مورد بررسی قرار می دهند.
وی در این باره توضیح داد: در روش های درمانی و یا داروهای تولید شده امكان آزمایش بر روی نمونه های انسانی وجود ندارد، بدین جهت محققان این آزمایشات را بر روی نمونه های آزمایشگاهی كه عمدتاً موش است، انجام می دهند.
آی، تصریح كرد: بعنوان نمونه محققان برای ردیابی رادیو داروها كه بر روی موش ها آزمایش می شوند، از تجهیزات تصویربرداری انسانی استفاده می كردند، در حالیكه جثه موش ۲ تا ۳ هزار برابر كوچك تر از انسان است؛ بدین جهت استفاده از تجهیزات انسانی برای چنین تحقیقاتی از دقت بالایی برخوردار نیست.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، تجهیزات آزمایشگاهی در رابطه با این آزمایش ها را استراتژیك و جزو اقلام تحریمی توصیف كرد و افزود: محققان كشور موفق به طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاه پیش بالینی شدند و با راه اندازی آزمایشگاهی در این زمینه نسبت به نمایش خدمات تحقیقاتی به پژوهشگران اقدام كردیم.
وی راه اندازی این آزمایشگاه را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و اظهار نمود: تا قبل از این محققان این حوزه به سبب نبود آزمایشگاه های پیش بالینی این حوزه را رها می كردند و جذب حوزه های دیگر تحقیقاتی می شدند، ولی با معرفی این آزمایشگاه تابحال ۶ هزار و ۵۰۰ نفر ساعت از آموزش های تخصصی این حوزه بهره مند شدند، ضمن آنكه ۱۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی تعداد ۱۳۲ پروژه را در آزمایشگاه تحقیقات پیش بالینی اجرایی كردند.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، انجام مأموریت های نوین در امتداد پاسخگویی به قسمتی از نیازهای پژوهشی و فناوری كشور در حوزه ایجاد زیر ساخت تصویربرداری از حیوانات كوچك و تحقیقات پیش بالینی را از اهداف راه اندازی آزمایشگاه پیش بالینی عنوان نمود.
به گفته وی، محققان سراسر كشور جهت استفاده از خدمات این آزمایشگاه می توانند با بازگشت به سایت آن و ثبت پروژه خود، سپس بررسی و قرار گرفتن در فرآیند پذیرش، از خدمات آزمایشگاه تحقیقات پیش بالینی بهره مند شوند.
آی افزود: به منظور آشنا كردن محققان با این حوزه و آشتی محققان با آزمایشگاه های تحقیقاتی پیش بالینی از سال قبل مبادرت به برگزاری سمپوزیوم "كاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی" كردیم و امسال دومین دوره آن در روز ۱۲ اردیبهشت ماه در دانشگاه علوم پزشكی تهران برگزار می شود.
این محقق ترویج تحقیقات در حوزه پیش بالینی، معرفی خدمات و امكانات آزمایشگاه پیش بالینی و همین طور معرفی كاربردهای تصویربرداری در حوزه های مختلف پزشكی و مهندسی و نمایش نتایج تحقیقات در حوزه های تصویربرداری پیش بالینی در علوم پزشكی را اهداف برگزاری این رویداد نام برد.
آی، كاربرد نانوذرات در تصویربرداری پیش بالینی را همچون پنل های تخصصی این سمپوزیوم دانست و در این باره توضیح داد: نانوذرات دارای كاربردهای دوگانه تشخیص و درمان بیماری ها هستند، به شكلی كه نانوذراتی كه به حیوان مدل تزریق می شوند، به سبب بالا بودن، این نانو ذرات علاوه بر آنكه سلول های سرطانی را شناسایی می كنند، قادر به از بین بردن آن باز هستند؛ بدین جهت در این سمپوزیوم درباب كاربردهای نانوذرات در تصویربرداری پیش بالینی بحث و تبادل نظر می شود.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز اشاره كرد: در این رویداد دو نفر از محققان آزمایشگاه تحقیقات پیش بالینی كه مقالات آنها در مجلات بین المللی انتشار یافته است، سخنرانی خواهند داشت. یكی از این مقالات در زمینه تصویربرداری اپتیكی داروهای هدفمند برای درمان سرطان و دیگری تصویربرداری میكرو پت جهت بررسی بیماری لنفوما بوده است.




منبع:

1398/02/08
11:32:34
4478
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , خدمات , دانشگاه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب