نگرانی شركت های دانش بنیان از سرنوشت FATF؛

مسدودشدن راه باریكه تبادلات بین المللی با نپذیرفتن FATF

مسدودشدن راه باریكه تبادلات بین المللی با نپذیرفتن FATF به گزارش سایت امن دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اعتقاد دارد كه بازار داخلی ۸۰ میلیونی بازار بزرگی برای محصولات با فناوری پیشرفته نیست و در صورتیكه این شركت ها نتوانند وارد بازارهای جهانی شوند، علاوه بر آنكه در داخل خفه خواهند شد و به بن بست می رسند، پیام ناامیدی برای سایر شركت هایی خواهد بود كه در این راه گام برداشته اند.


دكتر سعید سركار در گفتگو با ایسنا با بیان اینكه در حوزه فناوری های پیشرفته چندین چالش اصلی داریم، اظهار داشت: یكی از چالش های اصلی این است كه امروزه دنیا، ایران را بعنوان یكی از كشورهای با محصولات سنتی مانند "فرش" و "زعفران" می شناسد و ما را بعنوان كشوری با محصولات "های تك" به رسمیت نمی شناسند كه این امر یك چالش است.
وی با تاكید بر این كه برای تغییر نگاه دنیا نسبت به ایران باید با محصولات با فناوری پیشرفته اقدام نماییم، اظهار نمود: سرمایه گذاری، تدوین برنامه دقیق و حضور در نمایشگاه های فناوری معتبر جهانی از راهكارهای موثر در این حوزه است؛ چون كه از این طریق می توانیم محصولات "های تك" خودمان را عرضه نماییم تا دنیا ببیند كه ایران قادر به عرضه محصولات با فناوری پیشرفته مبتنی بر نانو و داروهای پیشرفته بیو و نانو تكنولوژی و تجهیزات آزمایشگاهی و پزشكی پیشرفته و غیره هست.
سركار، نبود متولی برای صادرات محصولات با فناوری پیشرفته در كشور را از دیگر مشكلات كشور در حوزه فناوری كشور دانست و افزود: اتاق بازرگانی ما یك اتاق بازرگانی سنتی است و سالیان سال است كه این اتاق فعال است و اقدامات ارزشمندی در زمینه محصولات مرسوم داشتند، ولی اتاق بازرگانی فعلی ما ظرفیت توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و "های تك" را ندارد؛ چونكه صادرات محصولات "های تك" به تخصص، افراد و ادبیات خاصی نیاز دارد.


فراهم نشدن ملزومات برای صادرات "های تك "ها
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اظهار نمود: هم اكنون در زمینه توسعه محصولات با فناوری پیشرفته اقدامات خوبی انجام شده، ولی متاسفانه ملزومات صادرات را همگام با این توسعه فراهم ننموده ایم.
وی اخذ تاییدیه های بین المللی را از دیگر چالش های توسعه فناوری در كشور نام برد و تصریح كرد: بازارهای مختلف بین المللی احتیاج به استانداردهای خاصی دارند، بعنوان مثال اگر بخواهیم محصولی را به بازارهای اروپایی عرضه نماییم، احتیاج به استاندارد CE داریم و لازم است در این عرصه هم سرمایه گذاری نماییم و به شركت های دانش بنیان كمك نماییم تا بنیه مالی آنها ارتقا یابد تا بتوانند برای دریافت استانداردهای مورد نیاز اقدام نمایند كه نهادهایی مانند معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شكوفایی حمایت هایی را از این شركت ها دارند و امیدواریم این حمایت ها افزایش یابد.
سركار افزود: از جانب دیگر اكثر شركت های دانش بنیانی كه در كشور فعال شده اند، آمادگی های لازم را برای صادرات ندارند. این آمادگی ها شامل مواردی چون تهیه سایت تخصصی به زبان انگلیسی، كاتالوگ های حرفه ای و طراحی های صنعتی حرفه ای می شود، علاوه بر آن خیلی از شركت هایی كه قابلیت خوبی در صادرات دارند، شخصیت مناسب برای صادرات ندارند.
وی در اینباره توضیح داد: برای معرفی كردن خود در عرصه های بین المللی و همینطور برای وارد شدن به مذاكرات، احتیاج به ظرفیت ها و توانمندی هایی است كه ما در این راستا برنامه ای برای توانمندسازی و ورود شركتها به بازارهای بین المللی اجرایی كرده ایم.


تبادلات مالی بین المللی بن بست فعالیت شركت های دانش بنیان
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در مورد چالش های شركت های دانش بنیان در عرصه تبادلات مالی بین المللی، تصریح كرد: من اعتقاد دارم كه چنین مشكلاتی نباید ما را از اجرای برنامه های بلندمدتمان باز دارد؛ این مسائل برطرف خواهد شد و معتقدم اگر دست ما پر باشد و محصولات با كیفیت با قیمت های رقابتی عرضه نماییم، مشتریان راه خویش را پیدا خواهند كرد.
وی در عین حال اظهار داشت: نمی خواهم مشكلات مربوط به نقل و انتقال پول و یا تحریم های اعمال شده ضد كشور را نادیده بگیرم، ولی اینها مسایلی نیست كه مانعی برای ما باشد. ما موارد موفقی در این حوزه داشتیم.
سركار با اشاره به تاثیرات پذیرفتن یا نپذیرفتن لوایح FATF و با اشاره به اینكه من در این حوزه متخصص نیستم، اظهار داشت: ولی بر مبنای اظهار نظرهایی كه از جانب شركت های دانش بنیان فعال عرضه شده است، گفته می شود كه اگر FATF رد شود، ما در بن بست قرار می گیریم.
وی با اشاره به اینكه افرادی كه در حوزه كسب و كارهای دانش بنیان فعال می باشند، در این حوزه نگرانی هایی دارند، اضافه كرد: ما هم وقتی با آنها صحبت می نماییم، اعلام می كنند كه علیرغم وجود تنگناها در حال فعالیت هستند و نگران هایی دارند و می گویند راه باریكه هایی برای تبادلات مالی پیدا كرده اند، اما با نپذیرفتن FATF در بن بست كامل قرار خواهند گرفت.


روزنه هایی كه در معرض مسدودی قرار دارند
سركار با اشاره به اینكه هم اكنون بعضی از شركت های دانش بنیان روزنه هایی برای تبادلات مالی خود یافته اند، اضافه كرد: در مذاكراتی كه با شركت های دانش بنیان داشتیم، در زمینه سرنوشت FATF نگرانی هایی داشتند و اعلام نمودند كه در صورت نپذیرفتن FATF كلیه روزنه های تبادلات مالی آنها بسته خواهد شد. قطعا همه شركت های دانش بنیانی كه طی سالیان گذشته تشكیل شده اند و توانسته اند روزنه ای در بیرون پیدا كنند، اگر نتوانند صادر كنند، در داخل خفه خواهند شد؛ چون كه بازار ۸۰ میلیونی ایران بازار بزرگی برای محصولات "های تك" و پیشرفته نیست؛ ازاین رو اگر این شركت ها نتوانند وارد عرصه های جهانی شوند، در درون خفه خواهند شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: بازار داخل برای یك محصول خاص پیشرفته ظرف مدتی اشباع می شود كه الان نمونه هایی از این محصولات را داریم. شركتی كه دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی ساخته است، دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی به اندازه كافی از این دستگاه خریداری نموده اند و در حالیكه در گذشته سالانه ۲۰ نمونه از این دستگاه به فروش می رسانده است، هم اكنون سالی دو محصول در داخل نمی تواند به فروش برساند.
وی دلیل این امر را اشباع شدن بازارهای داخلی دانست و خاطرنشان كرد: چنین شركت هایی باید وارد عرصه های بین المللی شوند؛ در غیر این صورت این شركت ها ورشكسته می شوند كه علاوه بر بیكاری نیروهای متخصص، انتشار پیام ناامیدكننده برای دیگرانی كه در این راه حركت می كنند را به دنبال خواهد داشت و انتهای این مسیر كوچه بن بست است.




منبع:

1398/10/07
09:57:56
4270
5.0 / 5
تگهای خبر: تخصص , تكنولوژی , توسعه , دانش بنیان
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب