طراحی و ساخت نانوسرنگ هایی برای تزریق دارو به سلول

طراحی و ساخت نانوسرنگ هایی برای تزریق دارو به سلول سایت امن: پژوهشگران روشی برای بهره برداری از باكتری ها ارائه كردند بطوریكه باكتری ها را مجبور می كنند بجای سم، دارو به سلول میزبان تزریق كند.



به گزارش سایت امن به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، تقلید از باكتری ها یكی از راهبردهای تولید محصولات جدید در پزشكی است. اخیرا پژوهشگران نانوسرنگ هایی با تقلید از باكتری تولید كردند كه می تواند دارو را به بدن میزبان تزریق كند.
در حالی كه خیلی از باكتری ها برای بدن مفید هستند، اما گونه مضر و خطرناك آنها نیز در طبیعت به وفور یافت می شود. بعضی از این باكتری ها با سرنگ های بسیار كوچكی كه در بدن خود دارند، سم را به داخل سلول میزبان تزریق می كنند.
به تازگی پژوهشگران موسسه ماكس پلانك روشی برای بهره برداری از این خاصیت باكتری ها ارائه كردند بطوریكه باكتری را مجبور می كنند بجای سم، دارو به سلول میزبان تزریق كند.
بسیاری از باكتری ها همچون ایكولا به سلول میزبان متصل می شوند و سپس كانالی از میان غشا سلولی به وجود آورده و از آنجا پروتئین یا سم موردنظر خودرا به مركز لطمه پذیر سلول تزریق می كنند كه معمولا طی چند دقیقه موجب مرگ سلول می شود.
محققان ماكس پلانك این پروسه را زیر میكروسكوپ الكترونی بررسی نموده تا ساختار پروتئینی را با وضوح بالا مشاهده كنند. آنها دریافتند كه می توان از این فنآوری استفاده كنند و بجای مواد پروتئینی سمی، تركیباتی مفید وارد سلول میزبان كنند.
برای این كار سه شرط باید وجود داشته باشد، اول اینكه پروتئین باید اندازه مشخصی در حد بیشتر از ۲۰ كیلودالتون داشته باشد تا بتوان آنرا به شكل پایداری وارد سلول میزبان كرد. دوم این كه این مواد باید بار مثبت داشته باشند و شرط سوم آن است كه آنها نباید با كپسولی كه حامل این مواد است، برهم كنش داشته باشند.
استفان راونسر از پژوهشگران این پروژه می گوید: با این روش ما نخستین قدم را در جهت هدف نهایی خود یعنی استفاده از این نانوسرنگ ها در پزشكی برداشتیم تا بتوانیم داروها را به صورت هدفمند وارد سلول های بدن نماییم.
وی اضافه كرد: در صورتیكه این پروسه ممكنست برای انتقال دارو مناسب باشد، در بعضی موارد نیز ممكنست برای تزریق پروتئین های سمی نیز به كار آید. پژوهشگران این پروژه می گویند كه این نانوسرنگ ها می توانند برای خنثی كردن سلول های سرطانی قابل استفاده باشد، اما برای این كار باید ابتدا تحقیقاتی انجام داد تا مشخص شود كه چگونه می توان این مولكول ها را به سطح سلول سرطانی متصل كرد.
نتایج این پروژه در نشریه Nature Communications. به چاپ رسیده است.

1398/10/24
14:21:18
4256
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , توسعه , ساخت , فناوری
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب