موفقیت محققان كشور در تشخیص سرطان با نانوذرات طلا

موفقیت محققان كشور در تشخیص سرطان با نانوذرات طلا به گزارش سایت امن تعدادی از پژوهشگران با استفاده از نانوذرات طلا به ساخت حسگرهایی دست پیدا كردند كه از آن می توان برای تشخیص انواع بیماری ها استفاده نمود.


ائمه باقری حشكوایی، فارغ التحصیل رشته شیمی تجزیه از دانشگاه مازندران و مجری طرح در گفتگو با ایسنا، آپتامرها را نوكلئیك اسیدهای تك رشته ای دانست كه با تمایل و برگزیدگی بالا به گستره وسیعی از مولكول های هدف متصل می شوند.
وی اظهار نمود: ازاین رو آپتامرها بعنوان یك نوع جدید از لایه های تشخیص زیستی در زیست حسگرها برای تشخیص مولكول های كوچك و سلول كامل به كار گرفته شده اند.
باقری از طراحی و ساخت "آپتا سنسورهای مبتنی بر نانو ساختار طلا برای اندازه گیری و گزینش برخی تركیبات زیستی و دارویی" اطلاع داد و خاطرنشان كرد: در این طرح آپتا حسگرهایی را مبتنی بر نانو ساختارهای متخلخل و نانو ذرات طلا برای تشخیص گزینشی بعضی از تركیبات زیستی و دارویی طراحی كردیم.
وی، تشخیص زودرس انواع بیماری های صعب العلاج همچون سرطان ها را از اهداف نهایی ساخت این حسگرها ذكر كرد و افزود: این سنسور می تواند سلول های سرطانی روده بزرگ را با حد تشخیص دو سلول در میلی لیتر اندازه گیری نماید.
مجری طرح ابراز امیدواری كرد كه این سنسور در تمام مراكز درمانی و بیمارستان ها به منظور تشخیص زودهنگام بعضی از بیماری ها همچون سرطان ها مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه استفاده از نانو ذرات طلا آیا باعث افزایش قیمت تمام شده این نانو سنسور خواهد شد، پاسخ داد: نانو ذرات طلا مورد استفاده در این سنسور از راه روش الكتروشیمیایی، دپوزیت و در حد یك قطره استفاده می شود و با استفاده از این روش، هزینه ساخت این سنسور پایین است و با تولید صنعتی این كیت ها، می توان به بهره برداری وسیع از این ابزار در مراكز درمانی امیدوار بود.
این دانش آموخته دانشگاه مازندران خاطرنشان كرد: در این طرح از گونه های گزینش پذیری برای هر بیماری هدف استفاده شد. به این معنا كه برای تشخیص سرطان روده بزرگ از آپتامرها برای سلول های 26_ ct (نمونه ای از سلول های كامل)، بعنوان آنالیت های هدف استفاده شد.
به قول وی، این سنسور برای تشخیص هر نوع بیماری قابل بهره برداری است، مشروط به اینكه از پروپ های مشخص همان بیماری استفاده گردد.



1398/10/27
12:28:39
4531
5.0 / 5
تگهای خبر: دانشگاه , ساخت , صنعت , محقق
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب