نانوحباب ها داروی ضدسرطان را به ریه می رسانند

نانوحباب ها داروی ضدسرطان را به ریه می رسانند به گزارش سایت امن، محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ معروف به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب میتوان داروی ضدسرطان را به ریه رساند.



به گزارش سایت امن به نقل از مهر، این فناوری برای چند سرطان دیگر هم با موفقیت آزمایش شده و شرکتی برای توسعه این فناوری به ثبت رسیده است. تحویل نانوداروها با استفاده از حباب های حاوی گاز نشان داده است که این شیوه منحصر به فرد برای انتقال سیتوتوکسین ها به ریه های بیماران سرطانی مناسب می باشد. این شیوه درمان های دقیق و متمرکز را امکانپذیر می کند و عمل موضعی داروها هم از طیف وسیعی از عوارض جانبی جلوگیری می کند.
نتایج آزمایش های SINTEF روی موش ها نشان داده است که تاثیر این نوع دارو بسیار زیاد است. اندازه تومورها تنها بعد از ۳۰ روز بعد از شروع درمان به صورت قابل توجهی کاسته شده است.
نتایج این مطالعه که اخیرا در مجله European Journal of Pharmaceutical Sciences انتشار یافته است به قدری امیدوارکننده است که این تیم تحقیقاتی پتنت در ارتباط با این فناوری را به ثبت رسانده است. مسؤلان این پروژه همینطور قراردادی برای اعطاء مجوز استفاده از این تکنولوژی را با یک شرکت داروسازی امضا کرده اند.
آندریاس آسلوند از محققان این پروژه می گوید: «ما بسیار مطمئن هستیم که این رویکرد امکان دارد درمان جدیدی برای سرطان ریه به ما عرضه نماید.»
تصادف باعث شد که این فناوری بعنوان یک داروی ضدسرطان ریه مطرح شود. در ابتدا، تیم تحقیقاتی درحال کار برای شناسایی روشی بود که داروها را به مغز برساند. این امر دشوار است چونکه مغز در یک غشای محافظ به نام سد خونی مغزی دارد. به بیانی دیگر، برای رسیدن به تومورهای مغزی، روش هایی غیر از انتقال دارو از راه جریان خون مورد نیاز است. محققان با ساخت حباب های گازی که نانوکپسول های حاوی دارو را در بر می گیرد، این مشکل را برطرف کرده اند. حباب ها استفاده از امواج فراصوت را برای منفجر کردن نانوکپسول ها ممکن می سازد و داروها را قادر می سازد از راه سد خونی مغزی عبور کنند.
اسلوند توضیح می دهد: «پس از مدتی متوجه شدیم که این حباب های گاز به ریه های بیماران ختم می شود. تجمع حباب های گاز در ریه آن چیزی نبود که ما می خواستیم، اما این کشف به این معنا بود که می توانیم مشکل را وارونه نماییم و در عوض از این پدیده برای رسیدن به تومورهای ریه استفاده نماییم.»
آندریاس آسلوند می گوید: «ما پیشبینی می نماییم که از این شیوه تحویل دارو برای درمان سایر بیماری های ریوی مانند فیبروز کیستیک، عفونت ها و آمفیزم ریوی هم استفاده گردد.»
دلیل این که این دارو برای درمان ریه بسیار مناسب می باشد اینست که در مقیاس نانو صورت می گیرد. همه داروهای داخل وریدی وارد جریان خون می شوند و پیش از رسیدن به ریه ها از قلب عبور می کنند، جایی که رگ ها به شبکه مویرگی تبدیل می شوند. در اینجا، رگ ها بسیار باریک هستند و بعنوان فیلتری برای میکروحباب ها عمل می کنند که خود به خود منفجر می شوند و ازاین رو نانوذرات حاوی دارو را مستقیم به بافت ریه می رسانند. از آنجاییکه حباب ها خود به خود می ترکند، احتیاجی به استفاده از امواج فراصوت برای آزادسازی نانوذرات از کپسول های آنها در شبکه مویرگی نیست.
ایده این شکل بسیار خاص از دارو در همان بخش SINTEF در اوایل سال ۲۰۱۴ پدیدار شد. یک دهه کار تحقیقاتی منجر به نوآوری های دارویی بسیاری شده است که شامل یک پلتفرم تحویل دارو برای درمان سرطان صفاق است که منجر به ایجاد شرکت اسپین آف NaDeNo شد.

1403/09/06
11:15:37
15
5.0 / 5
تگهای خبر: تكنولوژی , توسعه , ساخت , شركت
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب