مدیر برنامه میكروالكترونیك با سایت امن مطرح كرد؛

ساخت تراشه در ایران شتاب می گیرد

ساخت تراشه در ایران شتاب می گیرد به گزارش سایت امن، مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک از تکلیف برنامه هفتم برای تدوین سند میکروالکترونیک اطلاع داد و اظهار داشت: مبحث گلوگاهی برای ما صنعت ساخت تراشه است که یک مزیت نسبی در حوزه علم و فناوری بوجود می آورد.



محمدحسین محمدی لاریجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به این که در مورد توجه به صنعت میکروالکترونیک، سال قبل جریان خوبی در حاکمیت شکل گرفت و شاهد توجه ویژه ای به این حوزه بودیم، اظهار نمود: پس از دوران کرونا شاهد یک کمبود و کسری در دنیا بودیم و وقتی کمبودی در دنیا اتفاق می افتد، نخستین تاثیرش را در مارکت های دنیا می گذارد و در این شرایط کمپانی های بزرگ ابتدا نیازهای خویش را برطرف خواهند کرد و ایران در آن دوران از این مورد بخصوص در حوزه تهیه تراشه های حوزه لوازم خانگی و خودرویی با چالش مواجه گردید.
توجه حاکمیت به حوزه میکروالکترونیک / بودجه مورد انتظار در سال ۱۴۰۱ محقق نشد
مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک افزود: بعد از این چالش، دستگاه حاکمیت به این فکر افتاد که به نحوی حداقل های خویش را در این عرصه به نحوی کاور کند تا بتواند سیاست گذاری خوبی در حوزه میکروالکترونیک داشته باشد. در همین راستا برپایه بند ن تبصره ۷ بودجه ۱۴۰۱ مقرر شد بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از منابع تعرفه واردات گوشیهای تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار را برای حوزه میکروالکترونیک اختصاص پیدا کند اما در نهایت یک و سه دهم همت آن محقق شد؛ به صورتی که ۲۰۰ میلیارد به صندوق سها (صندوق پشتیبانی از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته وابسته به وزارت صنعت) تعلق گرفت و بخشی از این ۲۰۰ میلیارد به میکرو و بخش دیگر به حوزه بومی سازی تلفن همراه اختصاص یافت و در واقع آن بودجه نهایی، محقق نشد اما همین که مبحث میکرو در بودجه کل کشور قرار گرفت و به آن توجه شد، باید از دستگاه حاکمیت تشکر کرد.
حمایت از توسعه زیرساخت های صنعت میکرو در بودجه ۱۴۰۲ گنجانده شد
وی ضمن اشاره به این که سال جاری و در بودجه ۱۴۰۲، یک بودجه جداگانه در چارچوب بند ط تبصره ۷ به صورت تخصصی برای توسعه زیرساخت های صنعت میکروالکترونیک در نظر گرفته شد، اظهار داشت: برپایه این بند وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مکلف شده است منابع حاصل از حقوق ورودی رویه (برند) تجاری واردات گوشیهای تلفن همراه خارجی بالای ۶۰۰ دلار که حداقل ۱۵ درصد است و البته واردات گوشی در سایر رویه ها که ۲ برابر محاسبه و دریافت می شود را به خزانه واریز نماید تا صرف پشتیبانی از توسعه زیرساخت های صنعت میکروالکترونیک شود. همینطور برپایه این بند واردات این کالاها از راه مناطق آزاد تجاری و صنعتی، هم مشمول این حکم می شود.
آئین نامه «تخصیص تعرفه واردات موبایل به حوزه میکرو» تدوین شد
مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک با بیان این مطلب که برپایه این بند قانونی، مسؤولیت تقسیم کار نهادیِ وظایف و راهبری تحقق اهداف این بند بر عهده «کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت» قرار گرفته است، تصریح کرد: هم اکنون آیین نامه این مورد تدوین شده و مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت را گرفته و بزودی در هیأت دولت مطرح و ابلاغ می شود.
لاریجانی در ادامه ضمن اشاره به این که به دنبال این بودیم که در برنامه هفتم توسعه کشور، مبحث میکروالکترونیک یک تحول جدی داشته باشد، اضافه کرد: بیشتر از آنکه به حوزه میکرو با یک رویکرد اقتصادی نگاه نماییم، هدف ما اینست که رویکرد تاب آوری آنرا پوشش دهیم تا صنایع مادر ما معطل چند قطعه در کشور نمانند و بر نقاطی متمرکز شده ایم که نیازهای جدی ما را بخصوص در حوزه «طراحی تراشه» برآورده می کند چون که ما نمی خواهیم هر گونه تراشه ای را بسازیم. بنابراین این مورد همچنان درحال پیگیری است.
میکروالکترونیک در برنامه هفتم درمیان چند تکنولوژی دیگر گم شد / درحال پیگیری هستیم
وی بیان نمود: در برنامه هفتم، یک بند تخصصی به حوزه میکروالکترونیک اختصاص پیدا کرده بود که به ماده ۴۸ صنعت الحاق پیدا می کرد و مصوبه کمیسیون صنایع را هم گرفته بود اما در کمیسیون تلفیق مجلس، میکروالکترونیک، صرفا به یک کلمه تبدیل شد و در بین چندین تکنولوژیِ دیگر قرار گرفت البته هنوز هم درحال پیگیری هستیم.
سند ملی و راهبردی در حوزه صنعت میکروالکترونیک تدوین می شود
مدیر برنامه ملی میکروالکترونیک با بیان این مطلب که هم اکنون میکروالکترونیک در برنامه هفتم، صرفا در حد یک «سند ملی» دیده شده است، اظهار داشت: در همین راستا وزارت صمت با همکاری سایر دستگاههای ذی ربط باید یک سند استراتژیک در این عرصه تدوین کند. اما خب آن جنبه اجرایی که مدنظر ما بود و می خواستیم این حوزه یک بند تخصصی داشته باشد، هنوز برآورده نشده است.
ایجاد مرکز آفرینش ملی ریزفناوری و میکروالکترونیک / تمرکز بر ساخت تراشه در کشور
لاریجانی اضافه کرد: البته از سوی دیگر معاونت علمی در این حوزه یک کار جدی کرده و در برنامه هفتم، «مرکز آفرینش ملی ریزفناوری و میکروالکترونیک» را در برنامه و دستور کار خودش قرار داده است که بحث های ریزفناوری، نانو هم را شامل می شود در حالیکه میکروالکترونیک جزو حوزه های پیشران است و انتظار این بود که یک «آزمایشگاه ملی تخصصی میکروالکترونیک» ایجاد شود چون که در حوزه میکرو بحث بر سر ابعاد نیست و اشتباهاً این طور برداشت می شود که میکروالکترونیک، یعنی الکترونیک در حوزه و ابعاد میکرو در حالیکه این صنعت بعنوان یک صنعت بزرگ سلول های خورشیدی و لامپ های روشنایی را شامل می شود اما آن چیزی که برای ما راهبردی و گلوگاهی است، صنعت ساخت تراشه است که یک مزیت نسبی در حوزه علم و فناوری بوجود می آورد.


منبع:

1402/09/11
10:27:37
306
5.0 / 5
تگهای خبر: الكترونیك , تخصص , تكنولوژی , تلفن همراه
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب