معاون پژوهشی پژوهشكده هواشناسی اعلام كرد

بارش و سیل های اخیر جبران كننده خشكسالی كشور نیست، رد اثر بارورسازی ابر در رخداد سیلابی

بارش و سیل های اخیر جبران كننده خشكسالی كشور نیست، رد اثر بارورسازی ابر در رخداد سیلابی سایت امن: معاون پژوهشی پژوهشكده هواشناسی با اشاره به اینكه كشور همچنان با خشكسالی مواجه می باشد و با بارشهای اخیر جبران خشكسالی نمی گردد، اظهار داشت: علاوه بر آن اینكه گفته می شود این بارش ها به سبب بارور سازی ابرها است، صحیح نیست چون ابرهای بارور شده در محدوده كوچكی اثرگذار می باشد.


به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، دكتر ابراهیم فتاحی امروز در پنل تخصصی سیل سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین، اضافه كرد: در سال های گذشته رخدادهای سیل داشتیم كه خسارات زیادی برجای گذاشت و از آنها درس نگرفتیم، متاسفانه و در آینده به سبب تغییر اقلیم و تصرفات بی رویه حرائم رودخانه ها شاهد این رخداد خواهیم بود.

وی با تاكید بر اینكه با عنایت به اقلیم و وسعت، كشور با انواع رخدادهای سیلابی مواجه می باشد، اظهار نمود: در سال های اخیر به سبب ذوب برف و عملكرد برخی سدها رخداد سیل شدت بیشتری یافته است؛ بدین جهت شاهدیم كه خسارات ناشی از سیل از ۱۷.۲ میلیون دلار در دهه ۵۰ به ۲۸۸ میلیون دلار رسیده است.
فتاحی میزان خسارات سیل اخیر را معادل ۹۰ درصد از بودجه های عمرانی دانست و افزود: اصلی ترین مشكل كشور در این زمینه مربوط به نوع رویكرد است و تا این رویكرد تغییر نكند، چنین حوارثی رخ می دهد؛ چونكه امروزه رویكرد مدیریت ریسك جایگزین مدیریت بحران شده است.
معاون پژوهشی پژوهشكده هواشناسی، سیستم های آگهی سریع سیل را دارای ۴ نسل دانست و اظهار داشت: نسل اول برمبنای رخداد بارش در بالادست، مبتنی بر زمان بارش، سامانه های مبتنی بر پیش بینی هواشناسی و مبتنی بر مدل عددی هواشناسی است كه این نسل مناسب ترین روش آگهی سیل به حساب می آید كه از سال ۱۳۸۵ از این سیستم برای بعضی از حوضه های آبریز كشور استفاده شده است.
وی به رخداد سیل اخیر اشاره نمود و با اشاره به اینكه از ۷۲ ساعت قبل هشدارهای سیل اعلام شده بود، افزود: بررسی های ما نشان داده است كه در ماه مارس ۱۴ موج بارشی از كشور عبور كرده است.

معاون پژوهشی پژوهشكده هواشناسی، اشاره كرد: خیلی از رودها كه سیلابی شدند، به سبب تغییر مسیر آنها بوده كه باید وضعیت این رودها مورد ارزیابی قرار گیرد.
فتاحی همین طور با اشاره به برخی شایعات درباب علل این بارش ها در فضای مجازی، توضیح داد: در شبكه های اجتماعی اعلام شده بود كه دلیل این بارش ها بارورسازی ابرها است كه این گفته صحت ندارد؛ چونكه تاثیر ابرهای تقویت شده محدود است و تصاویر ماهواره ای باز مؤید این امر است.
معاون پژوهشی پژوهشكده هواشناسی، همین طور با اشاره به تجربه طولانی مدت خشكسالی در كشور، تصریح كرد: اینكه گفته می شود این بارش ها خشكسالی های كشور را جبران می كند، درست نیست؛ چونكه بخش عظیمی از آب هایی كه وارد كشور شد، از بین رفت؛ ضمن آنكه ۷۰ درصد آن باز تبخیر شد.
این محقق حوزه اقلیم شناسی با بیان اینكه ایران همچنان درگیر خشكسالی است، اظهار نمود: در چنین شرایطی كشور راحت ترین و ارزان ترین روش یعنی بهره برداری از سفره های زیر زمینی را برای تامین آب مورد نیاز بخش كشاورزی انتخاب نموده است.





منبع:

1398/02/11
20:19:24
4884
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , تخصص , فضا , ماهواره
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب