کنترل بیماری آلزایمر با عصاره بادرنجبویه

کنترل بیماری آلزایمر با عصاره بادرنجبویه سایت امن: پژوهشگران پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کپسولی را با بهره گیری از عصاره گیاه بادرنجبویه برای کنترل بیماری آلزایمر به تولید رساندند.


آزاده حاتمی از پژوهشگران پژوهشکده گیاهان دارویی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تولید کپسول کنترل آلزایمر اظهار داشت: هر کپسول حاوی عصاره برگ خشک گیاه بادرنجبویه (ملیس) است که برای کنترل آلزایمر و کاهش علائم تحریک پذیری تجویز می شود.
وی افزود: این دارو دارای مصرف روزانه است که همراه با غذا باید مصرف شود.
به گزارش سایت امن به نقل از ایسنا، در یک کارآزمایی بالینی انجام شده توسط تیم پژوهشگران این پژوهشکده به ۴۲ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط با سن بین ۶۵ تا ۸۰ سال، میزان فعالیت شناختی بالاتر از ۱۲ و میزان مبتلاشدن به آلزایمر کمتر از ۲، عصاره گیاه بادرنجبویه و به دسته دیگر پلاسبو (دارونما) داده شد.
در این مطالعه، فاکتورهای فراموشی، کارهای شناختی و عوارض جانبی مورد پایش قرار گرفت و بعد از ۴ ماه مطالعه، نتایج به شکل قابل توجه و معناداری نشان داد که آلزایمر خفیف تا متوسط افرادی که از عصاره بادرنجبویه بهره برده اند در مقایسه با افرادی که دارونما را مصرف کرده اند، به خوبی کنترل شده و همین طور عارضه اضطراب و تحریک پذیری به شکل محسوسی نسبت به دسته دوم که دارونما را مصرف کرده اند، کاهش داشته است.
تجمع پپتید بتا آمیلوئید در مغز مشخصه اصلی بیماران مبتلا به آلزایمر است که موجب استرس اکسایشی و مرگ سلول عصبی می شود و بادرنجبویه با مکانیزم های متفاوتی همچون سرکوب استرس اکسیداتیو، مهار استیل کولین استراز، تحریک گیرنده های استیل کولین و مهار آنزیم های متالوپرتئیاز ۲ و مونوآمین اکسیداز، اثرات خودرا در پیشگیری و کنترل آلزایمر اعمال می کند.
عصاره گیاه بادرنجبویه می تواند بوسیله جبران توان دفاع پاد اکسایشی سلول و پاکسازی گونه های فعال اکسیژن ایجاد شده، سلول را از لطمه های اکسایشی حفظ کند.
همین طور این گیاه دارای اثر تنظیمی بر روی رفتار بوده و به عنوان آرام بخش خفیف، تقویت حافظه، کاهش دهنده اختلالات خواب و تضعیف کننده علائم اختلالات عصبی که شامل استرس، هیجان و قابلیت تحریک پذیری است، استفاده می شود.
عصاره برگ بادرنجبویه در تسکین تپش قلب که بواسطه استرس و فشارهای روحی ایجاد شده، می تواند مؤثر باشد.




منبع:

1401/09/18
12:50:54
646
5.0 / 5
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , محقق
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب