نخستین سند مشترک هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می شود

نخستین سند مشترک هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می شود به گزارش سایت امن، وزیر علوم اظهار داشت: در اجلاس وزرای عضو کشورهای OIC-۱۵ که ۲۸ الی ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود؛ نخستین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی تصویب می شود.



به گزارش سایت امن به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار سفیران و نمایندگان کشورهای عضو پلت فرم OIC-۱۵ در تهران اظهار داشت: بر مبنای پیشنهاد هیئت شرکت کننده جمهوری اسلامی ایران و تایید کشورهای حاضر در اولین جلسه وزیران علوم و آموزش عالی پلت فرم گفتگوی OIC-۱۵ در سال ۲۰۲۳ در آلماتی جمهوری قزاقستان، ایران بعنوان میزبان دومین نشست وزرای این پلت فرم انتخاب شده است.
وی عنوان کرد: هدف این پلتفرم، بهره مندی از ظرفیت کشورهای برتر جهان اسلام در حوزه علوم و فناوری، برای رسیدگی به چالش های علمی، فناورانه و آموزش عالیِ عمده ای است که کشورها و جوامع مسلمان با آن روبرو هستند.
سیمایی اضافه کرد: از یک نگاه این پلت فرم در واقع، به مثابه موتور پیشران دولت های اسلامی است که می تواند آنها را بسمت جلو حرکت دهد و همین جایگاه برای ما، بعنوان سیاست گذران، سفرا و فرستادگان امت اسلامی، وظیفه ای بزرگ و در عین حال دشوار و پرچالش بوجود آورده است. امیدوارم با همکاری یکدیگر، بتوانیم سهم خودمان را برای غلبه بر این دشواری ها و چالش ها ایفا نماییم.
وزیر علوم کشورمان اظهار داشت: در قلمرو علوم، آموزش و فناوری، سیاستهای مختلفی در سطوح ملی معرفی شده و در حال اجرا هستند که هرکدام از دولت های مسلمان، آنها را به فراخور اولویت ها و ظرفیتهای ملی خودشان اجرا می کنند.
وی اضافه کرد: ساماندهی نظام ملی نوآوری (NIS)، و تدوین و طراحی برنامه هایی که می توانند به افزایش سهم علوم و فناوری در توسعه و رشد اقتصادی منجر شوند؛ و همینطور برنامه ریزی برای افزایش سهم پژوهش و آموزش در تولید ناخالص داخلی (GDP) و هم تلاش نظام مند برای درگیر کردن و شریک سازی لایه های مختلف جامعه در ابعاد مختلف علوم وفناوری، همه از سیاستگذاری های حوزه علوم و فناوری هستند که در کشورهای اسلامی درحال تدوین و اجرا می باشند.
وزیر علوم تصریح کرد: وظیفه ما بعنوان نمایندگان و سفرای کشورهای اسلامی که مسئول پیگیری دیپلماسی علوم و فناوری هستیم، ایجاد هم گرایی و هم سویی در استراتژی ها، سیاستها و برنامه های ملی علم، فناوری و نوآوری در سطوح فراملی با استفاده از فرصت و بستری است که سازمان ها، مجامع و ترتیبات چندجانبه بین المللی مانند OIC-۱۵ پیش روی ما می گذارند.
سیمایی عنوان کرد: دومین نشست وزیران پلت فرم گفتگوی OIC-۱۵ که در ایام ۱۸ و ۱۹ ماه مه ۲۰۲۵ میلادی در تهران برگزار می شود، یک فرصت و بستر پیشِ رو برای دستیابی به این هدف کلیدی است.
وی اضافه کرد: در دنیایی که اختلافات سیاسی و ایدئولوژیک روز افزون که حالا منافع خودخواهانه اقتصادی فزاینده هم درحال تشدیدکردن آنهاست، یکپارچگی های پیشین سیاستگذاری چندجانبه را به چالش کشیده؛ و در جهانی که دگرگونی های ساعت به ساعت، آنرا بسمت جزایر متفرق سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیک سوق می دهد، گردهمایی سیاست گذاران علوم، فناوری و آموزش عالی کشورهای مسلمان در تهران، یک فرصت قابل توجه فراهم می آورد تا در این جهان روبه چندپارگی، در راه سیاستگذاری هم گرا حرکت نماییم.
وزیر علوم اظهار داشت: مبحث نشست سال جاری در ارتباط با هوش مصنوعی با عنوان «نوآوری در علوم و فناوری از راه استفاده از هوش مصنوعی: راهبردی برای تعالی، آینده ای روشن برای جهان اسلام» انتخاب شده است. و قرار است در انتها نشست، بیانیه مشترک وزیران عضو کشورهای OIC-۱۵ تصویب شود، اطلاعیه ای که نخستین سند چندجانبه حوزه هوش مصنوعی بین کشورهای اسلامی بشمار می رود.

1404/02/09
11:31:30
12
5.0 / 5
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , توسعه , سازمان
اگر پسندیدید لاک کنید:
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سایت امن در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سایت امن
websec.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سایت امن محفوظ است

سایت امن

گواهی امنیت وب ؛ با سایت امن، وبسایت خویش را ایمن کنید ؛ امنیت وبسایت شما، اولویت ماست